Sarande BOUTRINTI

You are here Home Eskursionet Sarande BOUTRINTI

ÇDO Ekskursioni e hënë në Shqipëri: Një HAPI në një tjetër botë -Me autobus ose MINIBUS vizitoni Agioi Sarande – BOUTHROTO (BOUTRINTI), vendin arkeologjik & BLUE EYE (PARKU KOMBETAR më të famshëm në Shqipëri) me drekë (ME PROFESIONAL flet anglisht GUIDE) . Mos harroni të ketë pasaportën tuaj me ju (hyrjet në faqet arkeologjike nuk janë inlcuded në çmim)

 

Dont harroni të ketë pasaportën tuaj me ju

Butrinti (shqip: Butrinti apo Butrinti, greqishtja e vjetër: Butrinti, latinisht: Finiqit, Butrintit) është një vend arkeologjik dhe qyteti të lashtë greke në Shqipëri, rreth 20 km në jug të Sarandës në një kodër me pamje nga kanali Candia. Katoikimeno që nga koha parahistorike, Butrinti është themeluar koloni greke dhe më vonë romake, dhe gjithashtu të krishterë peshkopit. Pas një periudhe nën administratën bizantine dhe pushtimit të shkurtër nga venedikasit, qyteti u braktis në Mesjetën e vonë për shkak të tokës të ulët dhe me lagështi. Vendi arkeologjik i sotëm është një vend i Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s.

Saranda (ALV. Saranda) është një qytet bregdetar në Shqipëri Epirit të Veriut, përballë Korfuzit. Qyteti është ndërtuar mbi rrënojat e qytetit antik të Onchismou që lulëzoi në kohët romake, si ajo ishte një post tregtare për tregti në mes të kontinenteve dhe Italisë. Ajo u shkatërrua në 552 pas Krishtit, pas pushtimeve të përsëritura të barbarët.

Emri i tanishëm vjen nga kisha bizantine e shenjtorëve Dyzet, rrënojat e të cilave janë ruajtur në kodrën mbi qytet. Kisha, herë bizantine, ka dy rreshtat e kolonave brenda harqe dhe të gjithë së bashku anët. Në rrethinat e tempullit është thënë se ka pasur 40 kisha, një për çdo kontroll të Sebastia. Tempulli kryesor është përshkruar nga historianët si stilin bizantin me dy rreshtave dhe kolonave brenda harqe në çdo anë.

Qyteti modern është themeluar në epokën otomane. Gjatë luftërave ballkanike, ushtria greke pushtuan qytetin më 18 shkurt 1913 dhe u largua në dhjetor 1916.

Qyteti port ka qenë bastion i italianëve, dhe në vitin 1939 u ul atje dhe mori të gjithë Shqipërinë. Gjatë luftës greko-italiane që pasoi, ushtria greke pushtuan përsëri për një kohë të shkurtër më 6 dhjetor 1940 para se ai mund të largohet për shkak të pushtimit gjerman.

Sot ka ende një komunitet grek në qytet, edhe pse më të vogla. Sigurisht, vazhdojnë të veprojnë shkollat ​​greke dhe kishat.

Këshilla të dobishme:

Euro janë pranuar në Shqipëri, por të marrë prerje të vogla – për shkak se ndryshimi do të jepet në Shqipëri lekë.
Mirë, këpucë të rehatshme në këmbë e nevojshme.

  No offers available

  Your reservation

  Personal details
  (*) Required
  Your reservation has been successfully sent
  Please fill out all required personal details

  Customer reviews

  Price
  Location
  Staff
  Services
  Food
  Close Comments

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>