Meteora lart në qiell

Every Wednesday
You are here Home Eskursionet Meteora lart në qiell
Meteora @sq
Çdo të mërkurë: Ekskursion në Meteora (një ditë udhëtim të famshme Manastiret e Meteora me një vizitë E 2 manastire (GRAN Meteora DHE VARLAAM) dhe të vizitoni Metsovo!
(ÇMIMI përfshin drekë (Me urdhërat, sallatë dhe pjatë kryesore) dhe Përfshin gjithashtu një udhëzues në autobus dhe një udhëzuese PROFESIONAL brenda Çmimi Manastiret nuk përfshin hyrje të manastireve Meteora
ÇMIMI SPECIAL PER PERSON. VETEM 40 EURO (përfshirë drekën) (Me urdhrave, sallatë dhe pjatë kryesore)

Në këtë turne ditë të plotë ne do të vizitojë një pamje më të jashtëzakonshme në Greqi.
Meteora është një nga komplekset më të mëdha dhe më të rëndësishme të manastireve ortodokse lindore në Greqi dhe në të gjithë Europën. Gjashtë manastiret, të cilat përbëhen Meteora, janë ndërtuar mbi shtylla shkëmbore natyrore gur ranor, në buzë veriperëndimore të fushës së Thesalisë pranë lumit Pineios dhe malet e Pindit. Meteora është përfshirë në Listën e Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s. Data e saktë e themelimit të manastireve është i panjohur. Në vitin 1344, Athanasios Koinovitis nga mali Athos solli një grup të pasuesve të Meteora. Nga 1356 deri 1372, ai themeloi manastirin e madhe Meteoron në Broad Rock, e cila ishte e përkryer për murgjit. Mjeti i vetëm për arritjen atë ishte duke u ngjitur një shkallë të gjatë, e cila është hartuar sa herë që murgjit ndjerë i kërcënuar. Më shumë se 20 manastire janë ndërtuar, duke filluar në shekullin e 14. Gjashtë mbetet sot. Qasja në manastiret ishte fillimisht (dhe me qëllim) të vështirë, që kërkon as Shkalle gjata sulmoi së bashku apo rrjetat e mëdha që përdoren për të çoj deri dy mallrave dhe njerëzve. Gjashtë nga manastiret mbetet sot. Nga këto gjashtë, katër janë banuar nga njerëzit, dhe dy nga gratë. Çdo manastir ka më pak se 10 banorë. Manastiret tani janë atraksione turistike.
Në rrugën prapa në Parga ju do të ndalet në fshatin e famshme malore e Metsovo për freskim .. Ky fshat i famshëm është i njohur edhe për djathë i tymosur 'Metsovone', artit druri dhe verë fantastike.
  No offers available

  Your reservation

  Personal details
  (*) Required
  Your reservation has been successfully sent
  Please fill out all required personal details

  Customer reviews

  Price
  Location
  Staff
  Services
  Food
  Close Comments

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>